Pyydä tarjous

Uusien kuljettajien perehdytyksessä tärkeimpänä teemana oli turvallisuus

Silvasti rekrytoi toukokuun alussa 20 uutta kuljettajaa hoitamaan tuulivoimakomponenttien erikoiskuljetuksia Ruotsissa ja Norjassa sijaitseville työmaille. Työura Silvastilla alkoi kahden päivän perehdytysjaksolla Jyvässedun ajoharjoitteluradalla Lievestuoreella.  

Kahden päivän aikana uudet kuljettajat kiersivät ryhmissä viidellä rastilla, joista neljällä tutustuttiin Silvastin erilaisten perävaunujen käyttöön ja ajamiseen. Lisäksi yhdellä teoriarastilla käytiin läpi yhtiön yleisiä asioita ja muun muassa toiminnanohjausjärjestelmä LogiAppsin käyttöä.

– Uudet kuljettajat kommentoivat, että oli mukavaa osallistua perehdytykseen, sillä ne eivät aina ole itsestäänselvyys tällä alalla. Pahimmillaan annetaan avaimet käteen ja osoitetaan, että tuolla on auto. Etenkin kalustoon tutustuttaessa heräsi paljon konkreettisia, kuljettajan jokapäiväistä työtä koskevia kysymyksiä, jotka oli hyvä käydä läpi ennen töiden alkamista, kertoo rekrytoinneista vastannut kuljetuspäällikkö Esa Liikanen.

Henkilö- ja kalustovahingot minimiin

Uudet kuljettajat suuntaavat jo muutaman viikon päästä kohti Norjan ja Ruotsin tuulivoimatyömaita. Perehdytysjakson teoriarastilla käytiin läpi tuulivoimaprojektien turvallisuusohjeet ja sama teema oli esillä myös muilla rasteilla kalustoon tutustuttaessa.

– Perehdytys järjestettiin ennen kaikkea työturvallisuuden näkökulmasta. Etenkin siksi, että yhtään henkilövahinkoa ei sattuisi, mutta myös jotta kalustovahingoilta vältyttäisiin. Kalustovahingot keskellä Ruotsin ja Norjan erämaata voivat aiheuttaa projekteihin merkittäviä viivästyksiä ja kustannuksia, jotka haluamme luonnollisesti välttää, Liikanen sanoo.

Kahden päivän aikana läpikäyty tietomäärä oli valtava, mutta Liikanen uskoo uusien kuljettajien pääsevän mukaan erikoiskuljettajien arkeen hyvin.

– Ensimmäisenä aamuna oli kyllä jännitystä ilmassa, tunnelma oli kuin kirkon penkissä. Mutta jo ensimmäisellä tauolla porukka rentoutui juttelemaan. Perehdytysjaksosta ja uusista työntekijöistä jäi oikein positiivinen fiilis, ja Jyvässeudun ajoharjoittelurata soveltui loistavasti tapahtuman järjestämiseen, Liikanen kuvailee.