Pyydä tarjous

Silvastille ennennäkemätöntä erikoiskuljetus­kalustoa

Syyskuun lopussa Kuljetusliike Ville Silvasti toteutti ensimmäiset kuljetukset uudentyyppisillä erikoiskuljetusperävaunuilla, jotka on kehitetty erityisesti tuulivoimaloiden torniosien kuljetuksiin. Erikoiskuljetusperävaunut koostuvat Nooteboom Jeep Dollystä, Greiner torniadapterista ja uudesta Scheuerle K25L moduliakselistosta.

Upouudella kalustolla on nyt päästy kuljettamaan kaksi 80 tonnia painavaa tornin osaa Pohjois-Ruotsissa Piteån satamasta työmaalle. Kuljetettavat osat olivat 14,5 sekä 18,8m pitkiä sekä halkaisijaltaan jopa 6,3metriä. Kuljetukset lähtivät satamasta klo 21 paikallista aikaa ja saavuttivat onnistuneesti 150 kilometrin päässä sijainneen määränpään kuusi tuntia myöhemmin.

Ville Silvasti kertoo, että heti alkuun oli huomattavaa, että nämä uudet erikoiskuljetusperävaunut ovat merkittävän edistyksellisiä eikä vastaavanlaisia ole aiemmin nähty. Koko kuljetus eteni sujuvasti alusta loppuun asti.

Kuljetukseen osallistuneet ammattilaiset kiinnittivät huomiota erityisesti parantuneeseen vakauteen ja turvallisuuteen.

Kuorman kallistuminen oli minimaalista adaptereiden erittäin vankan rakenteen sekä akseliston normaalia suuremman raideleveyden ansiosta. 

Myös perävaunun hydrauliikka ehkäisee kuorman sivuttaisliikettä. 

Perävaunut on varustettu kuorman kallistuskulman varoitusvaloilla, mikä varmistaa niiden turvallisen käytön.

Esimerkkigalleria

Kuljettajat huomasivat myös, että tällä uudella yhdistelmällä kuljetus sujui paremmin myös epätasaisella tiellä sekä valoja oli paranneltu sopimaan entistä paremmin äärimmäisen pimeisiin olosuhteisiin.

“Ottaen huomioon, että tuulimyllyjen komponentit, kuten tornien osat, kasvavat koko ajan entisestään, olemme erityisen tyytyväisiä voidessamme merkittävästi parantaa kuljetustemme turvallisuutta.” -Silvasti

Katso video kuljetuksestamme YouTube kanavaltamme.