Pyydä tarjous

Silvasti on Riikan vesivoimalaitoksen turbiininosien luottokurjettaja

Ennen kuin Latviaa halkovan Väinäjoen vesi pääsee laskemaan Itämereen, se virtaa kolmen vesivoimalan läpi jotka tuottavat valtaosan koko maan sähköstä. Läntisin niistä on Riikan vesivoimalaitos 15 km pääkaupungista yläjuoksulle päin. Sen kuuden generaattorin tuoma kapasiteetti on reilut 400 megawattia.

1970-luvulla rakennetun vesivoimalaitoksen komponenttien käyttöiän lähestyessä loppuaan sähköyhtiö Latvenergo käynnisti muutamia vuosia sitten 100 miljoonan euron uudistushankkeen, jossa generaattorit ja turbiinit vaihdetaan yksi kerrallaan uusiin.

Isoimpia osia ovat mm. turbiinin navat, jotka Riikan voimalassa olivat painoltaan 147 tonnia, 411 cm leveitä ja 431 cm korkeita. Silvasti olikin paikalliselle yhteistyökumppanillemme SIA Ultimalle luonteva valinta niiden kuljettajaksi satamasta voimalaitokselle. Helmikuussa 2021 oli jo kuudennen turbiinin navan vuoro.

Riikan voimalaitoksella ahtaat tilat asettavat oman haasteensa: 16-akselinen moduulilavetti on peruutettava purkupaikalla generaattorin alle ja sen tukijalkojen väliin. Se on sentintarkkaa työtä, joka vaatii täysin saumatonta yhteispeliä kuljettajan ja lavettia takaa ohjaavan ohjausmiehen välillä. Siksi Silvastilla on valittu vetoauton rattiin joka kerralla sama luottokuljettaja.

Kuudeskin kuljetus sujui aiempien tapaan moitteettomasti.

Voit katsoa videon kuljetuksesta täällä.