Pyydä tarjous

Laivausten määrä Silvastilla jatkaa kasvuaan

Laivausten osuus Silvastin toiminnassa kasvaa koko ajan. Se ei ole sattumaa, vaan viime vuosien selkeän panostuksen tulosta. Laivausten määrät ovat tuplaantuneet joka vuosi parin viime vuoden aikana. Silvastin palvelu kattaa kaiken tarvittavan varausten hoitamisesta, asiakirjojen tekoon, kuljetuksen valvontaan, lastin purkuun sekä maantiekuljetuksiin.

Onnistunut laivaus vaatii huolellista suunnittelua. Siksi liikkeellä kannattaa olla ajoissa.

Silvastin laivausliiketoiminnasta vastaa Joakim Jensen yhtiön rahtaus- ja satamatoimintaosastolta. Jensenillä on pitkä kokemus alalta, ja Silvastin palveluksessa hän on työskennellyt vuodesta 2013

– Tuulivoimaan liittyvät kuljetukset ovat iso osa Silvastin palvelua, joten niitä myös laivataan paljon. Raskaat ja isokokoiset tuuliturbiinit liikkuvat Silvastilla varmoin ottein, Jensen kertoo.

Eniten liikennettä on Euroopan satamien välillä, mutta laivauksia on hoidettu aina Bahamalle saakka. Lähes jokaisesta satamasta löytyy luotettavat yhteistyökumppanit, joiden kanssa asiat sujuvat. Jos eteen tulee täysin uusi satama, tarvittavat kumppanit haetaan laajasta verkostosta.  

Joakim Jensenin vinkit onnistuneen laivauksen järjestämiseen

Mitä laivausta tarvitsevan tulisi ottaa huomioon tilausta tehdessä?

Pidä huoli, että sinulla on kaikki tarvittavat tiedot laivattavasta tavarasta ja toivotusta kuljetusaikataulusta. Tarkat mitat, paino, aikataulu, erikoisvaatimukset ja tieto siitä, että voiko lastin laivata kannella vaiko ei, vaikuttavat laivauksen suunnitteluun. Kun meillä on tarvittavat tiedot, voit olla varma, että kuljetus hoidetaan huolella. Olemme aina tavoitettavissa ja voit olla meihin yhteydessä koska vain tilanteen tarkistamiseksi.

Kuinka paljon asiakkaan kannattaa varata aikaa laivaukseen?

Aina on parempi olla ajoissa liikkeellä. Noin kuukausi on hyvä varata aikaa, mutta toki palvelu järjestyy nopeallakin aikataululla. Reilu toimitusaika näkyy asiakkaalle yleensä edullisimpina hintoina.

Missä vaiheessa kannattaa ottaa yhteyttä Silvastiin?

Meihin kannattaa olla yhteydessä jo kuljetuksen suunnittelun alkumetreillä. Itseasiassa meihin voi olla yhteydessä jo tuotteen suunnitteluvaiheessa, jos on yhtään epävarma tuotteen mittojen vaikutuksesta kuljetuskustannuksiin. Nimittäin joskus muutama sentti extraa esimerkiksi leveydessä saattaa vaikuttaa kustannuksiin huomattavasti ja meidän ammattitaidon avulla saadaan kuljetuskustannukset pidettyä minimissään.

Kokemuksen kautta osaamme myös tarjota asiakkaalle järkevintä kokonaisratkaisua.

Liittyykö laivaukseen riskejä?

Kaikkeen kuljettamiseen liittyy riskejä, niin laivaukseenkin. Säätila merellä voi aiheuttaa viivästyksiä, tai pahimmillaan onnettomuuksia. Merirahdissa lastin sitominen pitääkin tehdä huolellisesti. Merirahdille on myös aina syytä ottaa vakuutus. Silvasti hallitsee riskejä käyttämällä kumppaneinaan vain kaikkein luotettavimpia varustamoja, jotka täyttävät yleiset laivaussäädösten mukaiset vaatimukset. 

Mitä hyötyä on tilata koko kuljetusprojekti yhdeltä toimijalta?

Tällöin asiakkaalla on yksi yhteyshenkilö, joka hoitaa kaiken lastin kuljettamiseen liittyvän. Asiakkaan ei tarvitse huolehtia kaikesta kuljettamiseen liittyvästä, vaan me hoidamme asian hänen puolestaan ja hän saa kaiken tarvittavan tiedon suoraan Silvastin omalta yhteyshenkilöltä.

Artikkeli on julkaistu alun perin Heavy Life -lehdessä vuonna 2017.