Pyydä tarjous

Silvasti ehdolla Euroopassa paras erikoiskuljetus yli 120 ton -kategoriassa ESTA 2016 gaalassa

Silvasti on ehdolla vuoden 2016 ESTA gaalassa, joka pidetään 14.4.2016 Münchenissä, Saksassa. Ehdolla oleva kuljetus suoritettiin marraskuussa 2015, jolloin Silvasti kuljetti n. 300 km verran kaksi erittäin isoa piippua, kuljetukselle erittäin vaativissa sääolosuhteissa.

Tavara: 2 x piippu, 41,30 x 6,40 x 6,40 m / 88 ton / kpl 

Kokonaismitat ja -paino: 2 yhdistelmää, ~52,00 x 6,40 x 7,40 m / 140 ton / yhdistelmä

Projektin alussa Silvasti siirsi piippuja jo tehtaan sisällä useaan otteeseen, jotta ne voitiin maalata ainutlaatuisella tavalla. Piippujen ulkonäön suunnitteli Jan-Erik Andersson, joka voitti Tampereen taidemuseon järjestämän taidekilpailun. Piippujen aiheina ovat Tuli ja Sade.

Massiivisten mittojensa puolesta molemmat piiput oli syytä kuljettaa samaan aikaan, jotta saatiin minimoitua sähkölinjojen sähkökatkot sekä liikennemerkkien purut. Suunnittelutyö alkoi jo useita kuukausia ennen varsinaista kuljetusta ja jo alusta asti oli selvää, että jokainen senttimetri reitillä tulee mitata tarkasti. Tiedossa oli myös, että itse kuljetus tultaisiin suorittamaan talviaikaan, jolloin on varauduttava talven tuomiin lisähaasteisiin, kuten auraukseen, hiekoitukseen, veto tarpeeseen jne.

Suunnittelutyön ja reittiselvitysten jälkeen Silvasti löysi sopivan ratkaisun tämän kuljetuksen toteuttamiseksi, vaikkakin tiellä oli useita liikennemerkkejä ja yläpuolisia esteitä. Piippujen kuljetus kokonaisina tarjosi asiakkaalle huomattavia lisäetuja, sillä näin itse asennus voitiin suorittaa mahdollisimman kustannustehokkaasti. Kuljetus yhtenä kappaleena oli kustannustehokkain ratkaisu niin piippujen kunnollisen maalaamisen kannalta, kuin myös sen kannalta, että itse asennus saatiin suoritettua paljon nopeammin.

Yksi haaste kuljetuksen aikana olivat vaikeat sääolosuhteet. Kuljetuksen aikaan satoi paljon lunta ja myös lämpötilat vaihtelivat paljon. Yöllä lämpötilavaihtelut tekivät tiestä jäisen ja vaarallisen liukkaan. Hiekoitus ja vetoapu olivat tarpeen, jotta tuo kuljetus saatiin suoritettua turvallisesti ja aikataulussa perille. Yksi lisätekijä oli myös raskas lumi, jota satoi piipun päälle ja myös lumen tuomat lisäsentit täytyi ottaa huomioon kuljetuksen edetessä.

Ennen kuljetuksen ajankohtaa Silvastin täytyi käydä ?siivoamassa? reittiä usean päivän ajan. Kaiken kaikkiaan Silvastin väen täytyi tämän kuljetuksen aikana ohittaa 50 portaalia, purkaa 11 ylläpuolista estettä ja lisäksi projekti vaati liikennevalojen purkua kymmenessä paikassa sekä kolmessa eri paikassa piti katkaista pääsähkölinjojen sähkö.

50 portaalin, 3 sähkökatkon ja 10 liikennevalopurun jälkeen piiput saapuivat perille ja molemmat aikataulussaan. Tämän kuljetustavan avulla piippua ei tarvinnut kasata paikan päällä ja näin ollen työmaalla voitiin säästää useita asennuspäiviä. Silvasti on kisaamassa yli 120 tn kategoriassa yhdessä muiden mahtavien kuljetusten kanssa ja Silvasti toivottaa kaikille osallistujille onnea kisaan. Voittaja valitaan ESTA gaalassa 15.4.2016.