Pyydä tarjous

Kuljetusliike Ville Silvasti Oy osti Frank Nørager & Co. A/S:n ja on nyt Pohjois-Euroopan suurin

Kuljetusliike Ville Silvasti Oy on tehnyt historiansa suurimman kasvuloikan ostamalla tanskalaisen tuulivoimakuljetuksiin erikoistuneen perheyrityksen Frank Nørager & Co. A/S:n. ­Kaupan myötä Silvastista tulee Pohjois-Euroopan suurin erikoiskuljetusliike liikevaihdon noustessa lähes 50 milj. euroon ja henkilöstömäärän lähes 200 henkeen. Kauppa vahvistaa erityisesti Silvastin tuulivoima-liiketoimintaa, jonka yhtiö on valinnut yhdeksi tärkeäksi painopistealueekseen.

Silvasti ja Nørager ovat molemmat Pohjois-Euroopan johtavia erikoiskuljetusyrityksiä, vahvuutenaan tuulivoimaloihin liittyvät erikoiskuljetukset. Yhtiöiden kapasiteetti tarjota entistä vaativampia teollisuuden kuljetusprojekteja yhtäaikaisesti eri puolille Eurooppaa kasvaa nyt merkittävästi. Kauppa on luontevaa jatkumoa vuosien vastuuntuntoiselle ja sitoutuneelle perheyrittämiselle.

– Kasvaaksemme Euroopassa meidän on laajennuttava maantieteellisesti ja kalustollisesti. Tässä kaupassa yhdistyvät Silvastin vahva suunnitteluosaaminen ja kokonaisprojektienhallinta Frank Nørager & Co. A/S:n operatiiviseen osaamiseen sekä erittäin kattaviin kalustoresursseihin. Näemme, että kauppa on todellinen ”perfect match”, jossa osaamiset täydentävät toisiaan, Kuljetusliike Ville Silvastin pääomistaja Ville Silvasti sanoo.

Perheyhtiöiden monin eri tavoin ilmenevä samankaltaisuus tekee yhdistymisestä sulavaa. Frank Nørager & Co. A/S:n on perustanut yli 30 vuotta sitten Frank Nørager, joka aloitti toiminnan kuljettajana yhden auton voimin, aivan kuten Silvastikin.

– Sukupolvenvaihdos oli tulossa meillä ajankohtaiseksi ja vaihtoehtoja mietittiin. Yritysten taustoissa ja arvomaailmoissa on paljon samaa, mikä teki kaupan solmimisesta Silvastin kanssa erittäin luontevaa, Tanskan yhtiön toimitusjohtajaksi siirtyvä Mikael Schmidt kertoo.  

Molempien yritysten johtamistapa ja toiminnan laatu pohjautuu osaavaan henkilöstöön ja omistajien läpikotaiseen toimialatuntemukseen operatiiviselta tasolta alkaen.

– Tämä varmistaa asiakkaillemme laajaan ymmärrykseen perustuvan palvelun sekä nopean reaktiokyvyn ja joustavuuden. Molemmat yhtiöt ovat myös erittäin hyvämaineisia ja tunnettuja laadukkaasta ja luotettavasta toiminnastaan. Laajentuneen Silvasti-konsernin asiakkaat saavat siis erittäin monipuolisen palveluntarjoajan ja vieläkin ammattimaisempaa palvelua, Silvasti kertoo.

Erikoiskuljettamisen monipuolinen ammattilainen

Frank Nørager & Co. A/S jatkaa toistaiseksi omalla nimellään ja brändillään osana Silvastin konsernia. Uuden Silvastin käytössä on nyt noin 100 vetoautoa, yli 50 saattoautoa ja yli 200 erilaista erikoiskuljetusperävaunua, joista osa on monipuolisesti muunneltavissa asiakastarpeiden mukaan.

– Pystymme tarjoamaan vaativiakin erikoiskuljetuksia entistä joustavammin ja kilpailukykyisemmin. Molempien yhtiöiden henkilöstö edustaa alan ehdotonta kärkeä rautaisella ammattitaidollaan ja kokemuksellaan. Malttamattomana odotan, mihin tämä porukka yhdessä vielä pystyykään, Silvasti sanoo.

Mukana talkoissa ilmastonmuutosta vastaan

Tuulivoiman rakentamiseen liittyvät kuljetukset ovat yksi uuden Silvastin painopistealueista. Molemmilla yhtiöillä on niistä pitkä ja monipuolinen kokemus.

– Tuulivoima on erikoiskuljetusten kentässä mielenkiintoinen osa-alue, sillä siellä on paljon erittäin vaativia kuljetuksia. Tuulivoima on myös yksi nopeimmin kasvavista uusiutuvan energian tuotantomuodoista ja uusiutuvalla energialla on merkittävä rooli tulevaisuuden energiantuotannossa. Maailmalla on monia uusia alueita, joihin tuulivoimaa rakennetaan. Meille on tärkeää, että olemme osaltamme mukana luomassa puhtaampaa maailmaa, Silvasti kertoo.

Esittely


Kuljetusliike Ville Silvasti Oy on teollisuuden erikois- ja raskaskuljetuksiin sekä projektilogistiikkaan erikoistunut keskisuomalainen perheyritys, jonka juuret ulottuvat 1970-luvulle. Silvasti suunnittelee ja toteuttaa erikois- ja raskaskuljetukset yksittäisistä siirroista kokonaisprojekteihin. Vaativat kuljetukset Pohjoisen ankarissa olosuhteissa ovat Silvastin vahvuusaluetta. Liikevaihtoennuste vuodelle 2017 on 23 milj. euroa henkilöstömäärän ollessa 55. Kuljetusliike Ville Silvasti Oy:llä on ennestään tytäryhtiöt Ruotsissa, Norjassa ja Venäjällä.

Frank Nørager & Co. A/S on vuonna 1984 perustettu perheyritys. Yhtiö on keskittynyt vahvasti tuuliturbiinien kuljetukseen. Päätoimipistettään Tanskan Fjerritslevissä pitävän yhtiön liikevaihtoennuste vuodelle 2017 on 26 milj. euroa henkilöstömäärän ollessa 125. Frank Nørager & Co. A/S:llä on tytäryhtiöt Puolassa ja Saksassa.