Pyydä tarjous

Silvastin uusi tiimityömalli auttaa toteuttamaan suuret projektit ketterästi ja laadukkaasti

Silvastilla on otettu käyttöön uusi tiimityömalli, jossa työmaapäällikkö ja kaksi koordinaattoria hoitavat projektin yhdessä. Tiimi työskentelee työmaatoimistossa työmaalla ja hoitaa yhteydenpidon ketterästi sekä asiakkaan että Silvastin työntekijöiden suuntaan.

Silvastin työmaapäällikkö Bo Holstin mukaan uusi työskentelymalli on vastaus työn muuttuneeseen luonteeseen.

Erikoiskuljetusprojektit ovat muuttuneet vuosi vuodelta suuremmiksi, ja myös kuljetuksiin liittyvä taustatyö on kasvanut. Nykypäivän erikoiskuljetuksissa huolellista suunnittelua ja dokumentointia ei voi korostaa liikaa.

– Kun taustatyötä ja dokumentointia on paljon, tiimityö auttaa meitä tekemään työmme paremmin. Projektitiimin tehtävänä on pitää projekti sujuvasti käynnissä ja huolehtia kaikkien tyytyväisyydestä alusta loppuun, Bo Holst kertoo.

Tiimityö on luottamusta ja joustavaa yhteispeliä

Tiimityössä työmaapäällikkö hoitaa yhteydenpidon asiakkaaseen, on vastuussa aikatauluista ja dokumentoinnista sekä johtaa työmaata. Koordinaattorit puolestaan ovat työnjohtajia, jotka ohjaavat pääasiassa Silvastin omaa porukkaa. Vaikka roolijako on selvä, kaikkien on osattava tehdä kaikkea. Jos työmaapäällikkö menee kokoukseen tai toiselle työmaalle, silloin koordinaattorit astuvat työmaapäällikön saappaisiin.

Projektin onnistumisen kannalta onkin tärkeää, että tiimi pitäytyy sovituissa asioissa, mutta on toisaalta ketterä ja mukautuva yllätystilanteissa. Tiimin täytyy myös pelata hyvin yhteen ja viestiä sujuvasti. Myös asiakkaan kanssa viestinnän täytyy olla mutkatonta ja avointa.

Tiimityömalli ei ole ollut käytössä vielä kauaa, mutta Bo Holst on siihen jo tykästynyt. Hän uskoo, että toimintatapa jää pysyväksi.

–Tiimityömallissa minulla on aikaa tehdä työni hyvin, enkä ole enää yksin. Tämän toimintamallin ansiosta asiat hoituvat välittömästi eikä viiveellä. Myös asiakkaalta on tullut hyvää palautetta, Holst summaa.