Pyydä tarjous

Silvasti rekrytoi 19 uutta kuljettajaa Norjan ja Ruotsin tuulivoimatyömaille

Silvasti on rekrytoinut 19 uutta kuljettajaa hoitamaan tuulivoimakomponenttien erikoiskuljetuksia Ruotsissa ja Norjassa sijaitseville työmaille. Uusien työntekijöiden valinnassa korostuivat erityisesti kolme seikkaa: hyvä ajoneuvon hallinta haastavissa olosuhteissa, englannin kielen osaaminen ja tiimityötaidot.

Rekrytoinneista vastannut Silvastin kuljetuspäällikkö Esa Liikanen kertoo, että hakemuksia tuli hyvin eritaustaisilta kuljettajilta, mutta monia hakijoita yhdisti yllättävä tekijä.

– En tiedä onko kyseessä vain sattuma, mutta usealta hakijalta löytyi yrittäjätaustaa. Se ei tietenkään ole mikään vaatimus näissä hommissa, mutta kyllä siitä varmasti etua on. Kyseessä on vaativa työ, joka sopii kuljettajalle, joka haluaa haastaa itseään, Liikanen kommentoi.

Työtä tehdään kansainvälisessä tiimissä

Silvastin kuljetusprojekteissa työskentelee suomalaisten lisäksi tanskalaisia, ruotsalaisia, saksalaisia ja puolalaisia kuljettajia, joten englannin kielen taitoa tarvitaan. Monen kansainvälisiin projekteihin hakeutuneen tavoitteena onkin kehittää omaa kielitaitoaan.

– Kielitaidon lisäksi haimme kuljettajilta kokemusta vaihtelevista maasto- ja keliolosuhteista. Myös tiimityötaidot korostuvat, kun samojen ihmisten kanssa vietetään aikaa työmaan lisäksi vapaa-ajalla, Liikanen luettelee.

Silvastin kalusto tutuksi

Uusille kuljettajille järjestetään kahden päivän perehdytys Joutsan ajoharjoitteluradalla, jossa tutustutaan Silvastin kalustoon. Koulutuksen jälkeen perehdytys jatkuu käytännön työssä tuulivoimatyömailla, jossa työmaapäälliköt ja kokeneemmat työntekijät ohjaavat uusia tulokkaita.

– Ajoneuvon käsittely ei varmastikaan ole suurin haaste uusille työntekijöillemme. Sen sijaan työn vaativuus voi yllättää, vaikka yritämme aina antaa työnhakijoille kaunistelemattoman kuvan työmaiden olosuhteista jo työnhakuvaiheessa. Työympäristö on kuitenkin täysin vieras ja illaksi ei pääsekään kotiin. Erityisesti vaihtelevat sääolosuhteet ja siitä johtuva töiden seisominen vaativat hyviä hermoja, Liikanen kuvailee.

Neljän viikon keikkaputki

Tuulivoimatyömaat sijaitsevat usein koskemattomilla alueilla kaukana taajamista. Työtä tehdään neljän viikon jaksoissa, jonka jälkeen tiedossa on viikon vapaa.

– Pidämme Silvastilla todella tärkeänä sitä, että kuljettajillamme on aina työkalut ja perustarpeet kunnossa. Uudehkolla ja toimivalla kalustolla on miellyttävä työskennellä ja majoituspaikassa pääsee rentoutumaan porukalla päivän päätteeksi. Vaikka työ ei ole helpoimmasta päästä, on siinä hyvätkin puolensa, kuten vaihtelevuus ja mahdollisuus itsensä voittamiseen, Liikanen kiteyttää.