Pyydä tarjous

Silvastilta erikoiskuljetukset myös Venäjälle ja Venäjällä

Venäjän joskus omintakeisessa toimintaympäristössä saattaisi länsimaisten kuljetusyritysten olla haasteellista navigoida ilman vankkaa kokemusta ja paikallisosaamista. Silvastilta näitä onneksi löytyy yllin kyllin.

Lännestä Venäjälle kulkee Silvastin kyydissä pääasiassa teollisuuden koneita ja laitteita. Oman Pietarin tytäryhtiön toimesta hoidetaan myös maan sisäisiä kuljetuksia.

Ajankohtaiset tuulivoimalahankkeet

Silvastin liiketoimintajohtaja Hannu Vuorinen kertoo, että Venäjä on Silvastille kasvava markkina, jossa yhtiön kiinnostus kohdistuu erityisesti erilaisiin teollisuuden investointihankkeisiin.

Niistä ajankohtaisia ovat mm. tuulivoimalahankkeet, sillä uusiutuvien energiamuotojen käytön lisäämiseen on Venäjällä herätty virallisia tahoja myöten. Onpa se kirjattu tavoitteeksi maan energiapoliittiseen ohjelmaankin.

”Venäjän kasvava kiinnostus tuulivoimaa kohtaan tulee osaltaan lisäämään vaativien erikoiskuljetusten tarvetta maahan. Näissä projekteissa Silvastin kokemus ja ammattitaito saadaan arvokkaaseen käyttöön”, Vuorinen sanoo.

Tutut toimintatavat kohtaavat vankan paikallistuntemuksen

Silvasti on järkivalinta Venäjän-kuljetuksiin toisaalta siksi, koska se länsimaisena yrityksenä toimii tavalla, joka on asiakkaille entuudestaan tuttu. Toisaalta Silvastin Pietarin-yhtiön työntekijät pystyvät huolehtimaan, että kuljetuksissa toimitaan paikallisten tapojen ja viranomaisvaatimusten mukaisesti.

Juuri tässä yhdistelmässä piilee Silvastin vahvuus:

”Millään muulla suomalaisella erikoiskuljetusliikkeellä ei ole Venäjällä omaa yhtiötä”, Vuorinen muistuttaa.

Kumppaneina paikalliset olosuhteet tuntevat kuljetusliikkeet

Kumppaneinaan Venäjän-kuljetuksissa Silvasti käyttää oman kalustonsa lisäksi maan liikenneolosuhteet parhaiten tuntevia paikallisia kuljetusliikkeitä, joiden valinnassa auttaa Silvastin Pietarin-toimiston työntekijöiden pitkä kokemus niin erikoiskuljetuksista kuin alihankintayhteistyöstä paikallisten kuljetusyhtiöiden kanssa.

”Tytäryhtiömme avulla pystymme valitsemaan yhteistyökumppaneiksemme kaikkein luotettavimmat kuljetusliikkeet ja välttämään ne, joita ei ole turvallista käyttää”, Vuorinen sanoo.

Silvastin Venäjän-yhtiön kuljetusosaston johtaja Mikhail Itkin kertoo, että hän matkustaa aina tapaamaan kumppanikandidaatit henkilökohtaisesti.

”Näin voimme varmistaa, että saamme remmiin parhaat toimijat. ”, Itkin sanoo ja muistuttaa lisäksi, että Venäjän-yhtiönsä ansiosta Silvasti pystyy tukemaan kaikkia paikallisia toimintoja ilman välikäsiä ja siten tarjoamaan asiakkailleen kestävää ja luotettavaa palvelua.

Sääntöviidakko haltuun ja kielimuuri nurin

Koska monet Venäjän tieliikenteeseen liittyvät säännöt poikkeavat eurooppalaisista, paikallistuntemus tulee tarpeen niiden tulkitsemisessa. Myös kuljetusten sopimustekniset yksityiskohdat ja tullaukseen liittyvät säännökset voivat yllättää venäläisiä käytäntöjä tuntemattoman.

”Jos tullausasiakirjoissa yksityiskohdat eivät ole täsmälleen oikein, matkanteko saattaa tyssätä rajalle. Meidän tehtävämme on varmistaa, että näin ei käy”, Itkin sanoo.

Kielimuuriinkaan törmääminen ei ole tavatonta.

”Englannin kielen taito ei ole meillä Venäjällä samalla tavalla itsestäänselvyys kuin muualla Euroopassa. On monia asiakkaita, joiden kanssa venäjää taitamattoman olisi erittäin vaikea kommunikoida”, Itkin kertoo.

Vuosikymmenten kokemus Venäjän-kuljetuksista

Silvastin kokemus Venäjälle suuntautuvista kuljetuksista juontaa vuosikymmenten taakse:

Nykyisen Silvastin edeltäjäyhtiö Jukka Silvasti Ky kuljetti jo 1970-luvulla ratakiskoja Venäjän Karjalaan Kostamuksen rautamalmikaivoksen tarpeisiin.

Venäjän-kuljetuksiin liittyvät tiedustelut:

Hannu Vuorinen, hannu.vuorinen@silvasti.com, puh. 0400 640 624