Pyydä tarjous

Silvastin kuljetusoperaatio valittiin Euroopan parhaaksi erikoiskuljetukseksi vuonna 2014

Silvastin projekti valittiin Euroopan parhaaksi vuonna 2014.

Silvastin projekti valittiin Euroopan parhaaksi vuonna 2014

Syksyllä 2014 Silvasti Oy suoritti kansainvälisestikin paljon huomiota saaneen erikoiskuljetuksen, jossa kaksi valtavaa vesisäiliötä siirrettiin Keski-Suomesta Keravalle. Harvinaislaatuiseksi kuljetuksen teki että se suoritettiin erikoisvalmisteisilla adapterilaveteilla, jolloin kuljetusten korkeus saatiin mahdollisimman matalaksi ja liikenne-esteiden purkamisesta aiheutuvat kulut huomattavasti matalammiksi kuin perinteisillä menetelmillä. Tavallisesti adapterilavetteja käytetään tuulivoimaloiden runkoputkien kuljettamiseen. Isojen säiliöiden kuljettaminen adaptereilla oli erittäin innovatiivinen ajatus, jolle ei löytynyt kansainvälisestikään juuri vertailupohjaa.

Ennakkoluuloton pioneeriprojekti sai hienon huomionosoituksen, kun kuljetusoperaatio valittiin Pariisissa järjestetyssä ESTA- gaalassa Euroopan parhaaksi erikoiskuljetusprojektiksi vuonna 2014. Erikoiskuljetusten Oscar-gaala on alan Eurooppalaisen kattojärjestön ESTA:n (European association of abnormal Road transport and Mobile Cranes) järjestämä gaala, jossa palkitaan vuosittain parhaat Euroopassa suoritetut kuljetus- ja raskasnostoprojektit. Silvasti kilpaili voitosta sarjassa, Euroopan vuoden paras alle 120 tonnin kuljetusoperaatio.

Voitto tuli erittäin kovassa seurassa, sillä finaalissa oli maailmanlaajuisesti tunnettuja huipputekijöitä kuin Mammoet Europe B.V. ja Fagioli SPA.

Meille tämä on kuin Mestareiden liigan voitto jalkapallojoukkueelle, eli arvostamme palkinnon todella korkealle. Nykyisin konepajateollisuudessa trendi on ollut pyrkiä valmistamaan isot säiliöt mahdollisimman valmiiksi jo tehtaalla ja helpottaa näin asennusta työmaalla. Tätä kautta kuljetettavien kappaleiden koot ovat kasvaneet jatkuvasti. Tämän innovaation kautta pystymme kuljettamaan kustannustehokkaammin aina vain isompia säiliöitä ja tuomaan lisää kilpailuetua kotimaisille konepajoille, kertoo Silvastin myynti- ja markkinointijohtaja Lauri Riipinen.

Silvasti on erikoiskuljetusalan kotimainen pioneeri, josta on kasvanut yksi pohjoismaiden suurimmista vaativia erikoiskuljetus- ja projektilogistiikkapalveluita tarjoavista yrityksistä. Yrityksellä on pääkonttori Kangashäkissä sekä toimistot Jyväskylässä, Ruotsissa ja Saksassa. Kotimaan lisäksi yrityksen toiminta on laajentunut vahvasti Pohjoismaihin ja Eurooppaan.