Breakbulk Europe 2022 keräsi projektilogistiikan osaajat Rotterdamiin
Rotterdamissa sijaitsee Euroopan suurin satama. Kaupunki olikin varsin luonteva valinta maailman suurimman projektilogistiikan ammattitapahtuman Breakbulk Europen järjestäjäksi parin vuoden pakollisen koronatauon jälkeen toukokuussa 2022. Silvasti oli luonnollisesti menossa mukana.
Breakbulk oli alun perin amerikkalainen konsepti. Ensimmäisessä tapahtumassa vuonna 1990 Teksasin Houstonissa oli satakunta osallistujaa. Vuosi vuodelta messut kasvoivat ja alkoivat kerätä alan ammattilaisia laajemminkin pohjoisesta ja eteläisestä Amerikasta. 2000-luvulla menestyksekäs konsepti laajeni Eurooppaan. Ensimmäinen Breakbulk Europe pidettiin Antwerpenissa 2006, ja 2015 sai alkunsa Lähi-Idän oma tapahtuma Breakbulk Middle East.
Rotterdamissa sijaitsee Euroopan suurin satama. Kaupunki olikin varsin luonteva valinta maailman suurimman projektilogistiikan ammattitapahtuman Breakbulkin järjestäjäksi parin vuoden pakollisen koronatauon jälkeen toukokuussa 2022. Silvasti oli luonnollisesti menossa mukana. Breakbulk Europe kasvoi pian alan isoimmaksi globaaliksi tapahtumaksi. Se kerää joka kevät tuhansia huolinta-, laivaus-, erikoiskuljetus- ja projektilogistiikka- alan ammattilaisia ja yrityksiä yli 120 maasta koolle kolmeksi intensiiviseksi päiväksi. Silvasti on kuulunut Breakbulkin vakionäytteilleasettajiin jo kymmenkunta vuotta.
Kun kahtena edeltävänä vuonna messut olivat koronapandemian takia jääneet pitämättä, tunnelma oli tavallistakin korkeammalla toukokuussa 2022, kun Breakbulkin ovet Rotterdam Ahoy areenalla avautuivat. Myös Silvastin tiimi pääsi pitkästä aikaa tapaamaan kontaktejaan eri puolilta Eurooppaa.
”Breakbulk on Silvastille tärkeä tapahtuma, koska siellä liikkuu paljon asiakkaita, sekä logistiikan ostajia että logistiikkayrityksiä. Projektilogistiikka on verkostomaista toimintaa, jossa pääurakoitsijan lisäksi on useita yrityksiä ketjun eri osissa, välillä alihankkijana, välillä asiakkaana. Meidän on tärkeää pitää kontaktia loppuasiakkaiden lisäksi nimenomaan logistiikkaverkoston
eri tahoihin”, selittää Silvastin toimitusjohtaja Lauri Riipinen.
Iso aktiivinen messuporukka
Tällä kertaa Silvastin messutiimi oli tavallista suurempi, koska haluttiin tuoda esiin yrityksen tarjoomaa koko laajuudelta tuulivoimasta muihin erikois- ja raskaskuljetuksiin. Edustajia oli myös kapasiteettisuunnittelun ja ajojärjestelyn puolelta.
”Heavy-puolella meidät tunnetaan Suomessa jo hyvin, mutta muualla Euroopassa meillä on vielä varaa nostaa profiiliamme siinä suhteessa. Yksi pääteemamme Breakbulkissa olikin tehdä tutuksi Tanskan ja Puolan heavy-osaamistamme, jolla voimme palvella asiakkaita myös Saksan markkinoilla. Joillekin asiakkaille tämä tuli itse asiassa yllätyksenä”, Lauri kertoo.
Pandemian jälkeinen vapautuminen näkyi monella tapaa Breakbulkissa. ”Kiinnostus verkostoitumiseen oli vahvaa. Mekin saimme jo etukäteen yhteydenottoja, ja Silvastin osastolla riitti vierailijoita. Tapasimme keskeisiä kontakteja kautta koko toimialan, saimme koko joukon uusia liidejä, tarjouskyselyitä ja suoria tilauksiakin. Onnistuimme mukavasti kertomaan kaikille, miten laajalla skaalalla Silvasti nykyään pystyy palvelemaan Euroopassa”, toteaa Lauri tyytyväisenä.
Messutyö on tunnetusti intensiivistä. Toisinaan edustaminen saattaa jatkua pikkutunneille asti, mutta verkostoitua voi myös aivan toisella tavalla. Niin teki Silvastikin: toisen messupäivän koittaessa aamuvirkku delegaatio oli jo puoli kahdeksalta rivissä valmiina starttaamaan Business Runille, jonka osallistumismaksut tilitettiin lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen.