Pyydä tarjous

Silvasti ottaa haasteen vastaan pelkäämättä ja etsii siihen ratkaisun

Mantsinen Group Ltd Oy on suomalainen perheyritys, joka valmistaa hydraulisia materiaalinkäsittelykoneita satamien, terminaalien ja tehtaiden tarpeisiin ympäri maailman. Silvasti on kuljettanut Mantsisen koneita kahdenkymmenen vuoden ajan Ylämyllyllä sijaitsevalta tehtaalta suoraan asiakkaille tai Suomen satamiin odottamaan jatkoyhteyttä. Jokainen kone on erilainen ja jokainen erikoiskuljetus vaatii yritysten välistä yhteistyötä.

Mantsinen alkoi valmistaa materiaalinkäsittelykoneita alun perin omiin tarpeisiinsa, sillä yrityksen toinen liiketoiminto on tarjota logistiikkapalveluita metsäteollisuudelle. Projektilogistiikan koordinaattori Elena Mantsinen kertoo, että koneita alettiin valmistaa myyntiin 90-luvun lopulla ja yhteistyö Silvastin kanssa alkoi siitä muutaman vuoden päästä, 2000-luvun alussa.

– Jokainen valmistammamme materiaalinkäsittelykone on yksilö ja sen kuljetus vaatii suunnittelua. Me annamme tiedot kuljetettavasta koneesta ja ehdotuksen siitä, millaisissa osissa sen voisi kuljettaa, ja Silvasti tekee niiden pohjalta reittiehdotuksen. Aikataulut sovimme yhteistyössä, Mantsinen kuvailee.  

”Silvasti ymmärtää liiketoimintaamme”

Koneiden kuljettaminen ei ole pelkästään Silvastin ja Mantsisen välistä yhteistyötä, vaan kuljetuksiin liittyy usein kolmansia osapuolia, kuten viranomaisia. Kaikkien osapuolten yhteistyö on oltava sujuvaa alusta loppuun.

– Logistiikka on erikoisala, johon liittyy aina haasteita. Silvasti on logistiikan ammattilainen ja etsii meille sopivat ratkaisut. Kuljetukset Silvastin kanssa yhteistyössä ovat aina onnistuneet, vaikka kaikki ei olisikaan mennyt kuin suunnitelmaan kirjattuna, Mantsinen kehuu.

Pitkä kumppanuus on luonut yritysten välille hyvän yhteisymmärryksen ja luottamuksen. Erikoiskuljetusprojektit ja yhteinen kehittäminen jatkuvat myös tulevaisuudessa Mantsisen kasvustrategian myötä.

– Tilauskantamme on kasvanut ja yhteistyö Silvastin kanssa tulee varmasti tiivistymään entisestään. Parasta Silvastin kanssa toimiessa on yhteinen sävel, he ymmärtävät meidän liiketoimintaamme ja tuotteitamme. Asioita ei unohdeta yhden kuljetuksen jälkeen, vaan haluamme molemmat oppia joka kuljetuksesta ja tehdä asioita vieläkin tehokkaammin ja turvallisemmin, Mantsinen kiteyttää.

Matsinen Group

  • vuonna 1963 perustettu suomalainen perheyritys
  • toiminta jaettu kahteen liiketoimintayksikköön, logistiikkapalveluihin ja materiaalinkäsittelykoneisiin
  • Materiaalinkäsittelykoneita hyödynnetään lukuisissa käyttötarkoituksia satamissa, tehdasympäristöissä ja terminaaleissa. Koneilla lastataan ja puretaan hiiltä, romumetallia, terästeollisuuden lopputuotteita, pyöreää puuta ja metsäteollisuuden lopputuotteita sekä muita kappale- ja irtotavaroita
  • Mantsisen koneita toimitetaan Liperin Ylä-Myllyllä sijaitsevista tuotantotiloista asiakkaille ympäri maailmaa

Artikkeli on julkaistu alun perin Heavy Life -lehdessä vuonna 2018.