Pyydä tarjous

ALLU Finland OY: ”Homman toimivuus on meille tärkein kriteeri”

ALLU Finland Oy suunnittelee ja valmistaa tuotteita ympäristön hoitoon, kierrätysmenetelmien tehostamiseen ja erilaisten maa-ainesten ja materiaalien käsittelyyn. Yhtiön tuotannosta 90% menee vientiin. Päämarkkina-alueita ovat Eurooppaa, Yhdysvallat ja Lähi-Itä. Eurooppa on alueista tärkein ja se on myös kätevästi kumipyöräliikenteen saavutettavissa.

Kumipyöräkuljetuksen tarve tuli jälleen tammikuussa, kun Saksassa tytäryhtiön juhlissa näytillä ollut kauha piti kuljettaa takaisin Suomeen. Kauha lastattiin Bündestä ja toimitettiin Allu Finlandin toimipisteeseen Pennalaan vielä samana päivänä.

– Silvasti vei kauhan aikanaan Saksaan ja nyt oli luontevaa tilata heiltä myös paluukyyti. Yleensä kuljetettavat kauhamme ovat pienempiä, mutta tämä on suuri ja vaati erikoiskuljetusosaamista, logistiikkakoordinaattori Maiju Koponen Allu Finlandilta kertoo. 

Yhtiö kilpailuttaa kaikki kuljetuksensa, mutta pelkkä hinta ei heille ratkaise, vaikka se toki valinnassa painaakin. 

– Homman toimivuus on meille tärkein kriteeri.  Myös aikataulun pitävyys ja se miten myyntihenkilö toimii, on tärkeää. Silvastin kanssa toimiessa on ollut hyvää se, että meidät pidetään ajan tasalla kuljetuksen etenemisestä. Myös luottamus siihen, että jos jotain erityistä ilmenee, asiat hoidetaan tilanteen vaatimalla tavalla, hän sanoo.

Tämä kuljetus oli Silvastille sarjassa ”peruskauraa”, eikä mitään yllättävää sattunut matkan varrella. Kuljetuksen buukkaus hoitui yksinkertaisesti muutamalla sähköpostiviestillä.

– Parhaimmillaanhan kaikki menee juuri näin. Kiireessä syntyy usein katastrofin ainekset.  Lumipallo voi lähteä vyörymään väärään suuntaan, jos tilaaja antaa esimerkiksi väärät mitat tai kuljettaja ymmärtää ilmoitetun buukkauksen jostain syystä väärin. Inhimillisen erehdyksen mahdollisuus on aina olemassa ja silloin ongelmilla on tapana kertaantua matkan varrella. 

– Silvastin kanssa kuljetusten sujuvuuteen on voinut luottaa. Palvelu on aina ollut hyvää ja vastaukset saa nopeasti. Tässäkin tapauksessa jäljitettävyys toimi. Ruohorannan Mikko antoi väliaikatietoja matkan varrelta ja kauha saatiin aikataulussaan Suomeen, Koponen sanoo.

Artikkeli on julkaistu alun perin Heavy Life -lehdessä vuonna 2016.