Pyydä tarjous

Uudet tilat ovat panostus henkilöstön ja kaluston hyväksi

Silvasti Groupin uusi pääkonttori huoltorakennuksineen alkaa nousta Jyväskylään Seppälänkankaan alueelle kevään aikana. Maanrakennustyöt tontilla ovat jo alkaneet ja uusiin tiloihin päästään suunnitelman mukaan muuttamaan alkuvuonna 2020. Uusien tilojen suunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto LPV Jyväskylä Oy.

Uudet tilat ovat huomattavasti nykyisiä suuremmat ja monipuolisemmat, projektin yhteyshenkilönä Silvastilla toimiva Jari Sihvonen kertoo.

– Toimisto, kuljettajien taukotilat sekä kaluston huolto saavat kaikki huomattavasti nykyistä suuremmat tilat. Tämä nostaa varmasti yhteishenkeä ja lisää kaikkien työmukavuutta.

Millaisia tiloja silvastilaisille sitten on tiedossa: Toimisto- ja neuvottelutiloja tulee kahteen kerrokseen sisältäen ruokailu- ja virkistyskäyttöön suunnattuja tiloja. Kuljettajille tulee kaksi lepohuonetta, pesutilat, keittiö sekä tietenkin suomalaisille tärkeä sauna.

– Iso osa työntekijöistämme asuu Jyväskylän ulkopuolella. Reissuilta yötä vasten palaavat kuljettajat voivat peseytyä ja levätä yönsä rauhassa ennen kotiutumista. Toki siihen on ollut mahdollisuus tähänkin mennessä, mutta olosuhteet levolle ovat jatkossa entistä mukavammat.  

Joka suhteessa parempi korjaamo

Uusissa toimitiloissa korjaamon tilat tuplaantuvat ja varustelutaso paranee huomattavasti. Odotuksena onkin, että huoltotyöt helpottuvat ja nopeutuvat selvästi. Uutta korjaamoa suunnitellessa on kartoitettu omia tarpeita, ja  käyty tutustumassa myös muutamien muiden kuljetusliikkeiden ratkaisuihin, jotta parhaat käytännöt löydettäisiin.

– Arvioisin, että uudelle korjaamolle mahtuu yhtäaikaisesti ainakin 8 autoa ja 4 perävaunua, hieman koosta riippuen. Saamme sinne töitä helpottamaan huoltomontun, kaksi kattoon asennettavaa siltanosturia sekä ajoneuvonosturin. Työkaluja uudistetaan totta kai myös.

Korjaamon yhteyteen tulee varastotilaa kalustolle, laitteille ja muille tarvikkeille. Myös pesuhalli, joka tulee osaksi rakennusta saadaan nyt lähemmäs, sillä se sijaitsee tällä hetkellä turhan kaukana nykyisestä pääkonttorista.

– Kaluston pesu on erittäin tärkeää, jotta hiekka saadaan pois, eikä se pääse aiheuttamaan ruoste- tai muita vaurioita.