Pyydä tarjous

Kuljetusliike Ville Silvasti Oy toteuttaa Pahkakosken tuulivoimaloiden rakennusvaiheen kokonaisuudessaan; esittelyssä uusi TCI-konsepti tuulivoimaprojektien toteuttamiseen.

Silvasti on valittu Iin kunnan alueelle rakennettavan Pahkakosken tuulipuiston kuljetuksista, nostoista ja asennuksista vastaavaksi TCI- toimittajaksi (Transport, Crane, Installation).

Pahkakosken tuulipuisto tulee koostumaan 30 tuulivoimalasta, joiden tuotantokapasiteetti on vuosittain 600 gigawattituntia, tehden siitä yhden Suomen suurimmista tuulipuistoista. Projektin rakennusvaihe alkaa vuoden 2024 aikana ja tuulipuiston kaupallisen sähköntuotannon on suunniteltu alkavan vuoden 2025 kesällä.

TCI on uusi ja innovatiivinen Silvastin kehittämä konsepti tuulivoimaloiden rakentamiseksi ja huoltamiseksi. Pahkakosken projektin asiakas on Ilmatar, johtava Pohjoismainen itsenäinen sähköntuottaja, jonka portfolioon kuuluu yhteensä 1GW verran valmiita, rakenteilla olevia tai rakentamisen aloittamista odottavia uusiutuvan energian tuotantopuistoja. Tuulivoimalat Pahkakosken puistoon toimittaa tanskalainen tuulivoimalavalmistaja Vestas.

Silvastilla on kattava kokemus yli 700:n tuulivoimaprojektin kuljetusten ja satamatoimintojen tuottamisesta. Uuden TCI- konseptin avulla, Silvasti ottaa askeleen aiempaakin kokonaisvaltaiseen rooliin uusiutuvan energian alalla, tarjoamalla kaikenkattavia, joustavia ja skaalautuvia ratkaisuja sekä uusien tuulipuistojen rakentamiseksi, että olemassa olevien tuulipuistojen huoltamiseksi ja käytöstä poistamiseksi.

TCI-konseptin ansiosta, jossa tuulivoimalat toimittaa tuulivoimalavalmistaja ja rakennusvaiheen hoitaa itsenäinen TCI- toimittaja, Silvasti pystyy tarjoamaan asiakkailleen vaihtoehtoisen tavan tuulivoimalaprojektien toteuttamiseksi. TCI- konsepti tarjoaa kustannustehokkuutta toteuttamisen ja tarvittavan infrastruktuurin optimoinnin kautta, samalla varmistaen työn korkean laadun ja turvallisuuden toimimalla kokeneimpien kumppaneiden kanssa.

”Uskomme vahvasti, että nyt on oikea aika esitellä konseptimme eurooppalaisille markkinoille. Tarve uusiutuvan energian rakentamiselle on suuri, tuulipuistojen koko kasvaa ja voimaloiden teknologia on kehittynyt aiempaa vakioidummaksi. Tämä luo mahdollisuuden vaihtoehtoisen toteuttamistavan esittelemiseksi. Haluaisin kiittää tiimiämme, kumppaneitamme ja Ilmatarta poikkeuksellisesta panoksesta tämän merkkipaalun saavuttamisessa”, sanoo Ville Silvasti, Kuljetusliike Ville Silvasti Oy:n perustaja ja hallituksen puheenjohtaja.

“TCI- konsepti uudistaa tavan, jolla tuulivoima-ala on toiminut Euroopassa yli 30 vuoden ajan. Projektien toteuttaminen TCI- konseptin mukaisesti on jo ollut Yhdysvaltojen markkinoilla yleisin toimintatapa. Kustannustehokkuuden lisäksi, teollinen lähestymistapa mahdollistaa useampien projektien toteutumisen”, sanoo Paula Kohvakka, Head of TCI Development Silvastilla.

“Olemme rakentaneet erittäin kokeneen, osaavan ja suorituskykyisen tiimin TCI- projektien toteuttamiseksi. Osallistumalla projektin suunnitteluun varhaisessa vaiheessa, pystymme optimoimaan tuulivoimaprojektin toteuttamisen”, toteaa Azade Pierroff, Silvastin Commercial Director.

Pahkakosken tuulipuisto on Silvastin ensimmäinen suuren mittakaavan TCI- rakennusprojekti. Yhtiö on kahden viime vuoden aika toteuttanut useita jo käytössä olevien tuulivoimaloiden TCI- huoltoprojekteja.

Lisätietoja antaa Ville Silvasti, +358 400 704 460.